We willen graag gezond eten maar tegelijkertijd hebben we ook weinig tijd. We willen graag (meer) vegan eten maar kaas weglaten lijkt moeilijk. Well, I can tell you… It’s not! En het kan ook snel 😉

SoFine is in 1963 (!) begonnen als pionier in tofu en ontwikkelt ondertussen al jaren plantaardige producten die vriendelijk zijn voor onze gezondheid én de planeet. En ofcourse… no animals were harmed. YAY. Daarnaast is het hun missie om deze zaken ook nog eens lekker te maken. Als je reeds producten van SoFine hebt geprobeerd (TRY THE VEGAN SALMON FILETS!) dan zal je kunnen besluiten dat ze hierin geslaagd zijn. Daarbovenop zijn de sojabonen biologisch en non-gmo. En als allerlaatste pluspuntje: ze zijn gevestigd in Nederland. 

Met hun nieuwste innovatie: de SoCheeze blokjes, willen ze het verantwoorde alternatief zijn voor feta. Deze zitten vol smaak & zijn gemarineerd in verse kruiden.
Er zijn 3 smaken: mediterrane kruiden, zongedroogde tomaat & gemengde olijven. Zelf vind ik ze allemaal lekker, het is maar te zien wat je gaat klaarmaken. Je hoeft ze trouwens niet eens te bereiden. Ze zijn ook perfect als aperitiefhapje.
Ook heel belangrijk om te weten: ze bevatten aanzienlijk minder verzadigd vet en zout dan fetakaas en zijn ook nog eens beter voor het cholesterolgehalte door een lager aandeel verzadigd vet.

Voor mijn receptjes heb ik telkens de mediterrane kruiden versie gebruikt.

Je vindt de SoCheeze blokjes in het zuivelrayon bij Delhaize en bij de vegetarische items in Carrefour.

Simple but yummy Greek salad 

What do you need:

  • Rode ui
  • Komkommer
  • Gemengde sla
  • SoCheeze mediterrane kruiden 
  • Kerstomaatjes 
  • Olijven
  • Oregano 
  • Peper & zout 

How to make it: 

Dit is EASY-PEASY: snijdt de komkommer, rode ui & kerstomaatjes in stukken. Doe de gemengde sla in een kom of op je bord. Meng de komkommer, rode ui, olijven en kerstomaatjes onder de sla. Voeg de SoCheese blokjes toe en gebruik de olie ook op de salade. Een beetje oregano, peper & zout en klaar is kees! 🙂


 
Numero dos: heerlijke wraps! 



What do you need:

  • Avocado 
  • Zoete aardappel
  • Rode ui 
  • Kerstomaatjes 
  • Wrap 
  • SoCheeze mediterrane kruiden 
  • Olijfolie 
  • Peper & Zout 

How to make it: 

Verwarm de oven op 200°. Snijdt de zoete aardappel in kleine blokjes. Besprenkel deze met olijfolie en peper & zout. Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven. 

Snijdt de rode ui, avocado & kerstomaatjes in stukjes.

Maak ondertussen de (vegan) mayonaise

  • 100ml sojamelk (ongezoet)
  • 150 ml olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Peper & zout 

Doe alles bij elkaar in een hoge maatbeker, behalve de olijfolie. Meng dit goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe terwijl je tussendoor kort met de staafmixer mengt. Ga met de staafmixer op en neer zodat je tegelijkertijd lucht aan het mengsel toevoegt. Als het mengsel dik genoeg is, is het klaar 🙂 Heel makkelijk eigenlijk.

Ondertussen kan de zoete aardappel uit de oven. Warm de wrap op (microgolf of pan).
Beleg je wrap met de gesneden ingrediënten en werk af met mayonaise.
De wrap oprollen & klaar is keeeeees!  

Courgette in de oven met quinoa 

What do you need:

  • Courgette
  • Kerstomaatjes
  • Look
  • Rode ui
  • Pijpajuin
  • SoCheeze mediterrane kruiden
  • Pijnboompitjes 

How to make it:

Zet de quinoa op het vuur (1 keer de hoeveelheid quinoa met 2 keer de hoeveelheid water en wacht tot de quinoa het water volledig opgenomen heeft). Snij de courgette in 2 en haal een deel van het vruchtvlees eruit. Laat deze garen in kokend water. Zet ondertussen de oven aan op 200 graden. Snij de rode ui, de look, de kerstomaatjes en de pijpajuin in stukjes. Meng de kaasblokjes, ui, de look & de kerstomaatjes onder de quinoa wanneer die klaar is. Kruid af met peper & zout. Doe dit mengsel in de gegaarde courgette helften. Steek deze nog in de oven voor ongeveer 10 minuutjes (zelf kijken wanneer klaar is :-)). Werk daarna af met pijnboompitjes en pijpajuin. 

Tag me zeker als jullie hier straks iets van klaarmaken zodat ik kan reposten! Ik ben benieuwd!

ENJOY! 

Liefs, 

Laurentine

Leave a Reply