2 weken geleden vroeg ik jullie mening & feedback over Skinnylove.

De naam, Instagram, website, branding… Ik was benieuwd wat mijn following vond en wou dit meenemen in het werk dat ik voor hun ga doen. De doelgroep die mij volgt is maar een mini deel van de doelgroep van SkinnyLove maar toch leek het me wel interessant. Voordien had ik al aangekondigd dat ik voor dit merk de communicatie & marketing ging doen. Nog nergens had ik het gepromoot en toch kreeg ik toen al heel wat “haat”. Dit heeft me aan het denken gezet en dat komt er nu uit in een weeral veel te lange tekst. So here we go…

Over SkinnyLove kan ik ondertussen gemakkelijk twee uur volpraten – er is enorm veel over te vertellen en ik ben nog elke dag verbaasd hoeveel kennis één man (Alain – de uitvinder) over voeding kan bezitten. SKL (ik kort het even af voor de gemakkelijkheid) is geen crash dieet, geen maaltijdvervanger, geen proteïneshake en geen vochtafdrijvend spul (wat dus allemaal VERGIF is voor je lichaam – voor alle duidelijkheid). SKL is een 100% (!!!) natuurlijk kruidenmengsel – met allerlei krachtige werkingen – dat in eerste instantie gezond is voor je lichaam. SKL kan gebruikt worden als detox om je lichaam te reinigen, je slaapt er beter van, krijgt er meer energie door én het helpt mensen met overgewicht om af te vallen én op hun gewicht te blijven. Doordat SKL je smaakpapillen reset, krijg je vanzelf minder trek in zoet & zout (waar we allemaal helaas aan verslaafd gemaakt zijn door de voedingsindustrie), het helpt bij vetverbranding en stilt de honger. Daarnaast heeft het nog veel benefits maar dat is voor een andere keer.

De commentaar die ik kreeg was vooral teleurstelling. Jammer dat ik – als voorbeeld voor jonge meisjes en vrouwen – een dieetproduct promoot. Maar het zotste is dat SKL eigenlijk wil ingaan tegen de hele dieetcultuur die zoveel mensen hun leven beheerst of kapot gemaakt heeft. Omdat SKL duurzaam is, zijn er mensen die door SKL na 30 jaar “jojo-en” eindelijk rust vinden voor hun body én tegelijk hun mind. Maar ook mensen die kunnen stoppen met pillen nemen, van pijnen verlost zijn, niet meer geopereerd moeten worden of van hun zeer ongezonde gewoontes af geraken (zoals vb. redbull/cola zero verslaving of sigaretten). Natuurlijk moet elk kind een naam hebben en aangezien mensen niet te overtuigen zijn als het puur gaat om hun gezondheid, maar wel als het gaat om vermageren – is het product ooit SkinnyLove gedoopt. Dat de naam niet echt klinkt als “selflove”, dat besef ik ook. Maar eigenlijk gaat het daar wel over. Het is nu aan mij om ook die boodschap aan het merk te koppelen. Love the skin you’re in. Het hoger doel is mensen gezond maken. SKL wil mensen helpen met op een gezonde manier een gezond gewicht te bereiken (dat is voor iedereen heel anders) en te zorgen dat vrouwen zich goed in hun vel voelen zodat ze met veel energie een actief, bruisend leven kunnen leiden zonder restricties.
Ik blijf het woord gezond droppen alsof mijn leven er van af hangt maar het blijft me verbazen wat we allemaal on a daily basis eten dat eigenlijk vol bucht zit. Keep it simple is de slogan van Alain & ik denk ook dat dit volledig klopt. Maar soit, meer daarover een andere keer.

Zelf struggle ik al enkele jaren met mijn gewicht. Hoe ik me voel door over-eating, emo-eten en ongezonde voeding resulteerde ook in het feit dat ik niet blij was met wat ik in de spiegel zag.

Omdat ik daarin mijn gevoelens of de drukte die mijn leven beheerste, vertaald zag. Als je me al langer volgt dan weet je dat ik meermaals 10 kilo (en alles er tussen) afviel en terug bij kwam. Dit is uiteraard super slecht voor je lichaam. En nog meer voor je hoofd. Natuurlijk gaat iedereen nu roepen “je bent toch nooit dik geweest”. Yes, I know. Maar dat betekent niet dat mijn levensstijl gezond was of dat ik goed in mijn vel zat. Ik droom ervan om nog lang te leven en vooral nog heel lang gezond én gelukkig te zijn. Insert mijn healthy lifestyle die ik al meermaals opstartte om dan helaas niet vol te houden. Er zijn in mijn ogen geen excuses dus die maak ik ook niet (tegenover mezelf).

Toen ik vorig jaar weer eens een tijd gezond at (wat betekent niet dat ik dan nooit “zondig” of geniet) en veel bewoog, wou ik heel graag content hier rond maken. Nooit kreeg ik zoveel vragen als toen ik over die levensstijl af en toe iets communiceerde. Dit wil ik nog steeds graag doen omdat ik erin geloof dat dit heel belangrijk is voor iedereens gezondheid. MAAR door alle feedback ben ik wel aan het denken gegaan. Als er iemand is, die bezig is met haar impact en wat ze de wijde wereld in stuurt, dan ben ik het. Dus geloof me, ik heb hier lang over nagedacht.
Blijkbaar “mag” ik niet vertellen dat ik wat gewicht wou verliezen (kilo’s die voortkomen uit unhealthy habits), of mijn progress delen, omdat ik hiermee zou aangeven dat iedereen met mijn (toenmalige) gewicht (wat ik uiteraard nooit vertel) of lichaam dus te zwaar is. Of ik zou de dieetcultuur steunen. 
Kijk, het laatste wat ik wil is mensen slecht in hun vel doen voelen. Wie me oprecht volgt, weet dat dit 100% waar is. Wat ik hier op mijn social media doe is mijn persoonlijke journey vertellen. Ik wil als mens groeien, leren, vallen en opstaan en dat deel ik graag met jullie. Bovenal zou ik het liefst mensen inspireren, motiveren en leren relativeren door open en eerlijk te zijn over alles wat ik meemaak.
Selflove en dus mezelf graag zien zoals ik ben is één van mijn grootste goals. Laat me duidelijk stellen dat het cijfer op de weegschaal hier hoe dan ook los van staat en dat hoort zo te zijn voor iedereen. Maar voor mij betekent van je zelf houden ook voor jezelf zorgen. En dat heb ik heel lang niet gedaan. Alles wat ik doormaakt heb in 2018 was grotendeels door het feit dat ik mezelf niet op nummer 1 kon of wou zetten. Ik denk dat er heel veel mensen ongelukkig zijn omdat ze van zichzelf geen prioriteit maken. Natuurlijk is dat niet evident.
Voor mij persoonlijk start dit vanuit gezonde voeding & beweging. Wat dat met mij doet, kan ik zelfs niet beschrijven. Als ik die twee combineer, lijkt het alsof ik de wereld aankan en slaag ik er ook in andere dingen veel makkelijker op te starten en vol te houden. Mijn hoofd geraakt leeg, mijn nek, rug & daarbij horende hoofdpijnen verminderen, ik bouw een routine in en ik voel me een ander mens. Door te beseffen tot wat je allemaal in staat bent als je écht wil, raak je zo gemotiveerd dat je ook op andere vlakken de kracht hebt om door te zetten of minder angst voelt om uitdagingen aan te gaan. En dat is waar het voor mij allemaal om draait. Uiteraard is het even doorbijten voor je op dat punt komt om te ervaren wat het met je doet.

Het gaat altijd meer om wat je meemaakt, wat je voelt of wie je leert kennen terwijl je een bepaald doel probeert te bereiken, dan om het doel op zich. It’s not about what you get from achieving your goals – but about who you become by achieving them (quote uit mijn boek). En dat geldt ook hier.

Maar ik weiger me te schamen of te zwijgen over het feit dat ik vecht voor een gezonde mind in een gezond lichaam. Er is voor mij geen schoonheidsideaal. Maar ik wil wél alles uit mijn leven halen en de beste versie van mezelf zijn. En ik kan je zeggen dat dat veel discipline, toewijding en karakter vraagt en eerlijk: ik ben daar echt trots op. Jammer genoeg is progress op dat vlak vaak alleen uiterlijk zichtbaar en zal ik vooral met woorden moeten vertellen hoe dat innerlijk voelt. Maar als die levensstijl iets is wat ik niet mag promoten, dan vraag ik mij echt af met wat we bezig zijn. Want als er pizza, Mc Donalds of alcohol wordt gepromoot, is er geen haan die er naar kraait.

Als ik meisjes en vrouwen door het leren van een gezonde levensstijl kan weghouden van anorexia, boulemie en allerlei diëten, maaltijdvervangers en vochtafdrijvende shit: with a lot of pleasure. Dat de kilo’s er bij mij telkens zo snel afgaan is ook gewoon omdat ik al die andere tijd écht niet gezond at, vreetbuien had en mijn verdriet weg at. Iedereen zijn of haar bouw is anders en niemand zou zich ooit aan het lichaam van een ander mogen spiegelen. Net zoals we dat ook niet met elkaars leven mogen doen. Maar eender wat het is in je leven waar je ontevreden of ongelukkig over bent en je bent zelf in staat dit te veranderen, dan vind ik dat je daarvoor moet gaan. Wat het ook is. En als ik daarin een voorbeeld kan zijn: graag!

Laat jullie feedback zeker horen onder mijn post op Instagram of Facebook, want daar leer ik echt veel uit.

Thanks!

 

Peace & love, Laurentine

2 Comments

 • Avatar Anoesjka T says:

  Hey Laurentine,
  Weet dat ik jou een topvrouw en echt een voorbeeld vind.
  Vind het alleen zo jammer dat die judgy mensen ook jou zo kunnen doen twijfelen en nadenken over welke content je brengt, waar je achterstaat of wat je op welke manier post.
  Ik heb zelf ook een publieke struggle. Ik struggle al jaren met mijn gewicht al van ik klein was hoorde ik van dokters en iedereen in mijn omgeving dat ik te dik was terwijl ik maar 76kg woog toen. Ik voelde mij daardoor zo slecht over mezelf op 76kg dat ik toen alles heb laten gaan en het toppunt van 120kg te hebben bereikt.
  De laatste 2 jaren at ik eigenlijk nooit echt ongezond, ik at zogoed als geen aardappelen, at veel verse groenten en fruit, noten, zelfsgemaakte smoothies,… niks hielp.
  Dit jaar stelde een vriendin mij het keto dieet voor dat zij ging beginnen volgen. Na heel veel onderzoek er naar te doen heb ik besloten midden januari hier ook mee te beginnen. Ondertussen heb ik een manier gevonden om af te vallen, ik ben al 14 kilo kwijt, heb veel meer energie en ben ook gelukkiger.
  Ondanks dat mijn beste vriendinnen en familie mij allemaal aanmoedigen heb ik toch nog altijd mensen die mij proberen slecht te doen voelen. “Je valt te snel af, dit kan niet gezond zijn, het gaat er allemaal wel rap terug bijkomen als je stopt,…”
  Ik ben zelfs beginnen fitnessen in de hoop zo veel mogelijk hangende huid tegen te gaan. Ik voel mij zelfs nog gelukkiger na een workout, ik doe het graag en haal hier veel voldoening uit.
  Zelfs hier krijg ik commentaar op. “Is niet goed voor je Reuma (ik ken zelf mijn eigen limieten thanks), je hebt niet echt fitnessgirllooks,…”
  Ik voel me gelukkiger en zou het van de daken willen roepen dat ik al 14 kilo kwijt ben, en posten op social media met fotos voor en na als bewijs en toch… toch hou ik ze voor me. Of deel ik ze privé met mijn beste vrienden/familie.

  Jou post heeft me bijgebracht dat we altijd wel commentaar gaan krijgen maar we mogen ons daardoor niet laten tegenhouden de dingen te delen waar we trots achter staan. Ik heb al een draft klaar staan op instagram, nu nog wat extra zelfvertrouwen vinden morgen vroeg en dan Like a Boss op post drukken!

  Live your life as it makes you happy ~
  Anoesjkaax

 • Avatar Julie says:

  Dankjewel Laurentine voor je inspirerende woorden en gedachten!
  Ik ben een mama van 2 jonge kindjes (dochtertje van 2 jaar en zoontje van 6 maand)
  Mijn lichaam is veel veranderd en ik voel me ongelukkig met hoe ik eruit zie en hoe ik me voel.. dankjewel voor je openheid!
  ik kan deze enorm appreciëren en het geeft me goede moed om te blijven lopen met start2run en te blijven volhouden met gezonde voeding!

Leave a Reply